Waar kunnen we je mee helpen?

Populaire onderwerpen: Wordpress, Hosting, Plesk

Contactformulier

[email protected]

Image

Support

Nog vragen?

Image

Telefoon

030 20 72 488

Image

Wat zijn SSL-certificaten?

SSL-certificaten zijn essentieel voor het beveiligen van websites en het beschermen van gegevens die worden uitgewisseld tussen gebruikers en servers. Als hostingprovider is het belangrijk om te begrijpen wat SSL-certificaten zijn en hoe ze in Plesk, een krachtig hostingbeheerpaneel, kunnen worden geïnstalleerd. In dit artikel zullen we uitleggen wat SSL-certificaten zijn en stapsgewijs laten zien hoe u ze kunt installeren in Plesk.

Wat zijn SSL-certificaten?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een protocol voor het beveiligen van gegevens die over internet worden verzonden. SSL-certificaten worden gebruikt om een beveiligde verbinding tot stand te brengen tussen een webserver en een webbrowser. Dit zorgt ervoor dat gegevens tijdens het transport worden versleuteld en beschermd tegen onderschepping door kwaadwillende partijen. Een SSL-certificaat valideert ook de identiteit van de website-eigenaar en vergroot het vertrouwen van de bezoekers.

Stapsgewijze Installatie van SSL-certificaten in Plesk

 1. Inloggen op Plesk: Ga naar uw Plesk-beheerpaneel en log in op uw hostingaccount.
 2. SSL-certificaat Aanschaffen: Als u nog geen SSL-certificaat heeft, kunt u er een aanschaffen bij een certificaatautoriteit (CA) of uw hostingprovider. Zorg ervoor dat u het juiste type certificaat kiest, zoals een enkel domein, wild card of multi-domein certificaat, afhankelijk van uw behoeften.
 3. Certificaat Installeren:
 • Ga naar de sectie "Beveiliging" in Plesk.
 • Klik op "SSL-certificaten".
 • Klik op "Certificaat toevoegen" en volg de instructies om het certificaatbestand en eventuele bijbehorende sleutelbestanden te uploaden.
 • Voer de benodigde gegevens in, zoals het domein waarvoor het certificaat geldt, het contactadres en de organisatienaam.
 • Bevestig en voltooi de installatie van het SSL-certificaat.
 1. Certificaat Activeren:
 • Ga naar de sectie "Websites & Domeinen" in Plesk.
 • Klik op het domein waarvoor u het SSL-certificaat heeft geïnstalleerd.
 • Klik op "SSL/TLS-certificaten".
 • Selecteer het geïnstalleerde certificaat en klik op "Gebruiken".
 1. SSL-instellingen Controleren:
 • Zorg ervoor dat uw website correct is geconfigureerd om HTTPS te gebruiken. Dit kunt u controleren door de optie "HTTPS inschakelen" in te schakelen en de juiste SSL/TLS-instellingen te configureren.
 1. Website Controleren:
 • Bezoek uw website via HTTPS om te controleren of het SSL-certificaat correct is geïnstalleerd en functioneert.

Het installeren van SSL-certificaten in Plesk is een essentiële stap om de beveiliging en het vertrouwen van uw websitegebruikers te waarborgen. Door SSL-certificaten correct te installeren, kunnen website-eigenaren ervoor zorgen dat gegevens veilig worden uitgewisseld en dat hun online aanwezigheid betrouwbaar is. Als hostingprovider is het belangrijk om klanten te voorzien van de nodige ondersteuning en begeleiding bij het installatieproces van SSL-certificaten in Plesk, zodat zij hun websites effectief kunnen beveiligen.