Waar kunnen we je mee helpen?

Populaire onderwerpen: Wordpress, Hosting, Plesk

Contactformulier

[email protected]

Image

Support

Nog vragen?

Image

Telefoon

030 20 72 488

Image

Het Beheren van Bestanden via Plesk

Als hostingprovider is het essentieel om uw klanten de tools te bieden die ze nodig hebben om bestanden op hun website efficiënt te beheren. Plesk, een krachtig hostingbeheerpaneel, biedt uitgebreide functionaliteit voor het beheren van bestanden op de server. In dit artikel gaan we dieper in op hoe u bestanden kunt beheren via Plesk en…

Image Description

Als hostingprovider is het essentieel om uw klanten de tools te bieden die ze nodig hebben om bestanden op hun website efficiënt te beheren. Plesk, een krachtig hostingbeheerpaneel, biedt uitgebreide functionaliteit voor het beheren van bestanden op de server. In dit artikel gaan we dieper in op hoe u bestanden kunt beheren via Plesk en hoe u deze tool effectief kunt gebruiken voor uw hostingdiensten.

Toegang tot het Bestandsbeheer in Plesk

 1. Inloggen op Plesk: Ga naar het Plesk-beheerpaneel en log in op uw hostingaccount.
 2. Navigeer naar Bestandsbeheer:
 • In het Plesk-dashboard, zoek en klik op de “Bestandsbeheer” -optie. Hiermee opent u de bestandsbeheerinterface.

Belangrijke Functionaliteiten van het Bestandsbeheer in Plesk

1. Bestanden Uploaden en Downloaden:

 • U kunt eenvoudig bestanden naar de server uploaden of bestanden van de server downloaden. Dit is handig voor het overzetten van websitebestanden, afbeeldingen en meer.

2. Bestanden en Mappen Maken en Verwijderen:

 • Met Plesk kunt u nieuwe bestanden en mappen maken op de server. Ook kunt u ongewenste bestanden en mappen verwijderen.

3. Bestanden Bewerken:

 • U kunt tekstbestanden bewerken via de ingebouwde editor in Plesk. Dit is handig voor het aanpassen van configuratiebestanden, HTML of andere codebestanden.

4. Kopiëren, Knippen en Plakken:

 • Met de functies voor kopiëren, knippen en plakken kunt u bestanden en mappen verplaatsen of dupliceren binnen de serverstructuur.

5. Toegangsrechten Beheren:

 • U kunt de bestands- en maprechten beheren om te bepalen wie toegang heeft tot welke bestanden op de server. Dit is essentieel voor beveiligingsdoeleinden.

6. Zoeken en Filteren:

 • Plesk biedt zoek- en filtermogelijkheden om bestanden snel te vinden binnen de serverstructuur, zelfs als deze zich in diepe mappen bevinden.

Beveiliging en Back-ups

 1. Back-ups Maken: Voordat u belangrijke wijzigingen aanbrengt in bestanden, is het raadzaam om een back-up van uw website te maken via Plesk. Hiermee kunt u in geval van problemen altijd terugkeren naar een werkende versie.
 2. Beveiliging Overwegen: Zorg ervoor dat de bestanden op de server goed zijn beveiligd. Dit omvat het beheren van toegangsrechten en het regelmatig controleren van de server op beveiligingsproblemen.

Het beheren van bestanden via Plesk is een cruciale vaardigheid voor hostingproviders en website-eigenaren. Met de juiste kennis en tools kunnen bestanden efficiënt worden beheerd, bewerkt en beveiligd. Als hostingprovider is het belangrijk om uw klanten te voorzien van begeleiding en ondersteuning bij het gebruik van het Plesk-bestandsbeheer, zodat ze hun websites met vertrouwen kunnen beheren.

Tags: ,

Was dit artikel nuttig voor u?

Ja Nee