Waar kunnen we je mee helpen?

Populaire onderwerpen: Wordpress, Hosting, Plesk

Contactformulier

[email protected]

Image

Support

Nog vragen?

Image

Telefoon

030 20 72 488

Image

WordPress Updaten via Plesk

WordPress is een van de meest populaire content management systemen (CMS) ter wereld en wordt vaak gebruikt door klanten van hostingproviders om hun websites te beheren. Het is van cruciaal belang dat WordPress-software regelmatig wordt bijgewerkt om ervoor te zorgen dat websites veilig en optimaal blijven presteren. In dit artikel zullen we uitleggen hoe hostingproviders…

Image Description

WordPress is een van de meest populaire content management systemen (CMS) ter wereld en wordt vaak gebruikt door klanten van hostingproviders om hun websites te beheren. Het is van cruciaal belang dat WordPress-software regelmatig wordt bijgewerkt om ervoor te zorgen dat websites veilig en optimaal blijven presteren. In dit artikel zullen we uitleggen hoe hostingproviders hun klanten kunnen begeleiden bij het bijwerken van WordPress via het Plesk-beheerpaneel.

Stap 1: Inloggen op Plesk

Om WordPress bij te werken via Plesk, moeten klanten eerst inloggen op hun Plesk-beheerpaneel, zoals eerder beschreven in ons artikel “Inloggen op Plesk.”

Stap 2: Navigeren naar WordPress Beheer

 1. Nadat klanten zijn ingelogd op Plesk, moeten ze naar de lijst met hostingaccounts navigeren.
 2. Zoek het specifieke hostingaccount dat is gekoppeld aan de WordPress-website die ze willen bijwerken en klik erop om het te openen.
 3. In het overzicht van het hostingaccount, zoeken ze naar de sectie “Website & Domeinen” of een vergelijkbare benaming, en klikken ze op “WordPress” om het WordPress-beheer in Plesk te openen.

Stap 3: WordPress Bijwerken

 1. In het WordPress-beheerpaneel van Plesk zien klanten een lijst met alle WordPress-installaties die aan hun hostingaccount zijn gekoppeld.
 2. Ze moeten de WordPress-installatie selecteren die ze willen bijwerken door erop te klikken.
 3. Klik op de knop “Bijwerken” of een vergelijkbare knop in het WordPress-beheerpaneel.

Stap 4: Bevestig de Update

 1. Voordat de update wordt uitgevoerd, krijgen klanten meestal een samenvatting van wat er zal worden bijgewerkt, inclusief de WordPress-kern, thema’s en plugins.
 2. Ze moeten de update bevestigen door op de knop “Bijwerken” te klikken.
 3. Plesk zal automatisch de nieuwste versie van WordPress downloaden en installeren.

Stap 5: Controleren op Fouten

 1. Na de update moeten klanten controleren of hun WordPress-website normaal functioneert en of er geen fouten zijn opgetreden.
 2. Als er problemen optreden na de update, kunnen ze gebruikmaken van de functie “Website herstellen” in Plesk om de website terug te zetten naar de vorige staat.

Het bijwerken van WordPress via Plesk is een essentiële taak voor het behouden van de veiligheid en prestaties van websites. Hostingproviders kunnen hun klanten helpen bij dit proces door duidelijke instructies te bieden, zoals hierboven beschreven. Het is belangrijk om klanten aan te moedigen regelmatig updates uit te voeren en hen te informeren over het belang van een up-to-date WordPress-installatie om de veiligheid van hun website te waarborgen.

Tags:

Was dit artikel nuttig voor u?

Ja Nee