Waarom is WordPress een goede keuze voor een website?

In dit artikel ga ik je uitleggen waarom je het beste kan kiezen voor een website, die is gemaakt met het CMS (Content Management Systeem) genaamd WordPress.

WordPress bestaat al sinds 2003, en is nu uitgegroeid tot één van de grootste CMS ter wereld. Toen het eenmaal meer bekender werd, was het eigenlijk bedoelt voor website houders die graag een Blog wouden bijhouden. Denk hierbij aan, wat iemand bijvoorbeeld in het dagelijks leven doet, of op het werk, of juist gewoon zijn of haar verhaal wou delen met de rest van de wereld.

Met mate de jaren verstreken, werd het CMS steeds groter en vooral verder uitgebouwd. Uiteindelijk konden er ook normale websites mee gemaakt worden. Vandaag de dag, zijn er van de top tien miljoen populairste websites, draait 30,2% op WordPress. Wat dus een heel groot aantal is natuurlijk, wat ook blijkt uit de cijfers.

Maar waarom wordt het nou zoveel gebruikt door iedereen?

Dat komt omdat WordPress een hele gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in onderhoud is. Ook kan je er je eigen webshop mee maken door middel van een plugin genaamd WooCommerce. Dit is één van de grootste webshop plugins.

Ook doordat heel veel partijen constant dingen blijven door ontwikkelen voor het CMS, blijft WordPress erg aantrekkelijk voor het publiek. Wat betreft de beveiliging is het ook goed gesteld. Telkens worden er nieuwe updates door gevoerd zodat jij altijd veilig ben met jouw website. Ook hier heb je natuurlijk plugins voor, die het nog veiliger voor je kunnen maken.

Waarom wij aanraden om een WordPress site te nemen? Puur vanwege het bovenstaande. Alles is gemakkelijk, zowel voor jong als oud. Overzichtelijk, het gemak en ook vanwege de vele mogelijkheden die WordPress bied. Daarnaast is het ook nog eens heel licht om te draaien op jouw server.

Related Articles

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *